Cara buat link wasap. Cara Membuat Link Chat ke Whatsapp Langsung Pakai Url 2018-07-08

Cara buat link wasap Rating: 4,1/10 1991 reviews

Cara Mudah Buat Link WhatsApp [Direct Link] Edisi 2018

cara buat link wasap

Sekarang ni hanya sekali 'tap' sahaja, anda terus boleh chat individu tersebut. Link url tersebut sudah bisa disebarkan di artikel website ataupun posting di social media. Terima kasih sudi membaca artikel. Jadiknlh aku isteri yg disenangi oleh suamiku. Korang cuma bagi link ini untuk diorg klik dan terus whatsapp korang.

Next

Cara Membuat Link Chat ke Whatsapp Langsung Pakai Url

cara buat link wasap

Tentu kita harus bisa mengoptimalkan penggunaannya bukan? Jadi hari ini saya ingin kongsikan cara bagaimana membuat kedua-dua link tersebut yang mana amat sesuai digunakan oleh peniaga online. Aplikasi yang dimiliki Facebook Inc ini sentiasa menambah banyak fungsi baharu padanya. Aku hnya ingn mnjd isteri yg dirhmti, Isteri yg dikasihi, Isteri yg solehah, Isteri yg sentiasa di hati suami. Jadi ketika ada orang yang ingin chat cukup kasih link saja, akan terkoneksi langsung ke akun WhatsApp kita. Adapun untuk teks Mas saya ingin order apakah bisa? Maka akan diringkas linknya seperti ini misalnya. Dengan gembira prospek terus klik tau.

Next

Cara Buat Direct Link WhatsApp Di Facebook

cara buat link wasap

Oh ye, kalau dah test dan menjadi, jangan lupa untuk share kat rakan-rakan. Taip di Google Search dan masuk ke laman tersebut. Sharelah kepada rakan-rakan anda biar mereka tahu. Segala yang tercatat di blog ini adalah pandangan peribadi dan tidak boleh di ambil sebagai rujukan. Korang dah boleh mudahkan pelanggan korang dengan buat ayat Copywriting dan terus berikan link terus untuk pelanggan anda whatsapp anda tanpa save nombor. Sudahlah percuma, makanan tengahari dan sijil penyertaan turut disediakan. Krna aku seorg insan yg kerap keliru.

Next

Cara membuat link whatsapp keren

cara buat link wasap

Jesteru, mengikut pengalaman saya dan team, prospek sekarang sudah agak malas untuk simpan nombor telefon penjual untuk dihubungi. Dan kita pula boleh customize link mengikut promosi. Antara ketiga-tiga di atas Fiza suka guna yang cara 3 nampak lebih menarik lagi kan. Jadi silahkan rubah saja kalimatnya lihat bagian yang berwarna merah sesuai dengan keinginan, tapi jangan lupa untuk menambahkan kode spasi antar kata. Like Facebook kami untuk mengikuti perkembangan terkini ithmm.

Next

Cara Membuat Link Whatsapp Menuju Chat Langsung

cara buat link wasap

Untuk info, link ni sangat membantu memudahkan bakal pelanggan kita. Mudah ja kan nak daftar. Alhamdulillah sebab saya dapat sertai kelas e-usahawan tersebut. Jadi bagi yang dah tahu tu, sila proceed baca topik lain ye. Langkah 2: Create Link Whatsapp Anda Bila anda dah sign-up, anda akan dibawa ke dashboard KlikSini.

Next

Cara Buat Direct Link WhatsApp Di Facebook

cara buat link wasap

Jika anda ingin mempromosikan bisnis anda menggunakan link langsung menuju ke chat WhatsApp tersebut ke media-media sosial milik anda dengan tujuan agar rekan, teman anda di media sosial tertarik untuk mengklik link anda, saran kami adalah persingkat link anda agar indah dilihat calon pelanggan anda. Jika sudah di edit sekarang copy lagi kode tersebut dan lanjut ke langkah berikutnya. Cara Whatsapp Tanpa Save Nombor Telefon Sebenarnya cara ni dah lama dok cari. Boleh lihat berapa banyak klik. Bagaimana Cara Memasukkan Teman ke grup WhatsApp Dengan menggunakan aplikasi WhatsApp terbaru, memungkinkan anda untuk mengundang banyak teman maupun rekan ada ke grup dalam sekali undangan. Fitur seperti ini juga terkadang dikenal dengan istilah Bikin Link Auto-Order WhatsApp.

Next

Cara Buat Link Whatsapp ยท Faiz Amer

cara buat link wasap

Isi bahagian kosong iaitu bahagian Link, Phone dan Pre-filled text. Ternyata masih banyak yang kebingungan mengenai cara membuat link whatsapp ini. Lagi-lagi buat para pebisnis atau toko online, ada yaitu sebuah Katalog WhatsApp. Silap hari bulan terus tak jadi nak beli produk yang anda jual. Jadi, saat ada yang klik link diatas, maka otomatis akan diarahkan ke aplikasi whatsapp.

Next

Cara membuat link whatsapp keren

cara buat link wasap

Sekarang Cf nak pegi mengajar dulu. Harap-harapnya dapatlah membantu anda selepas ni dan semoga kita semua dimurahkan rezeki. Sekarang aplikasi whatsapp dah sediakan cara yang lebih mudah lagi untuk urusan jual beli. Boleh lihat klik dari mana Facebook, Web, Instagram Dll. Jika anda mahu lebih pendek, tak perlu letak ayat.

Next